Het onderste uit de kan halen ...

29-04-2018

We hebben voor onze laatste dagen nog een drukke planning opgesteld zodat we bezig blijven en niet al vervroegd in onze reverse culture shock geraken ;). 

Echt Surinaams koken - roti en baka bana

Op woensdagmiddag gaan we op kookworkshop bij een Surinaams gezin. We komen met z'n zevenen aan en krijgen eerst een uitleg over de visie van de vrouw des huizes over koken. Koken is een gevoel, het is iets persoonlijks en je moet altijd heel veel proeven voordat je iets serveert. 

We leren hoe we roti maken. Dit is een hindoestaans gerecht dat bestaat uit een deegje (je kan het vergelijken met een soort wrap), een groentenmengeling (hier: kousenband en aardappelen) en kip. Alles wordt gegaard in een currysausje, hmm... Als volleerde koks, hebben we al snel de techniek onder de knie en kunnen we later genieten van onze eigen creatie. 

Ook de baka bana, de gebakken banaan, staat op het programma. Dit is een gefrituurde banaan in een deegje.

Na het koken smullen we samen van het zelfgemaakte eten, heerlijk!

Koningsdag

Op vrijdag is het Koningsdag. Op straat worden we gefeliciteerd met 'onze' dag en 's avonds is het tijd voor een echt Nederlands feest. 

We nemen deel aan de boat party en nadien vieren we feest met de Nederlanders en Surinamers in de Waag tot in de vroege uurtjes!

Fort Zeelandia

Op zondag gaan we Fort Zeelandia bezoeken. Dit is een museum over de Surinaamse geschiedenis. 

© 2017 BenteLoreJillinSuri. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin